Medicii și Asistenta de la Spitalul Municipal Timișoara, Suspectați de Mită

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au început audierile după un flagrant de luare de mită. Un medic de la Spitalul Municipal Timișoara a fost prins de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) în timp ce primea mită de la o pacientă.

Cinci medici și o asistentă medicală au fost ridicați și duși la audieri în acest caz. Toți sunt cercetați pentru luare de mită, fiind acuzați că au primit mită de peste 40 de ori. Nu doar bani au fost primiți, ci și borcane cu miere de albine și bulion.

Flagrantul și Continuarea Investigațiilor

Audierile în cazul mitei la Spitalul Municipal Timișoara au început miercuri după-amiaza. Ofițerii DGA au prins în flagrant un medic în timp ce primea mită. Asupra lui au fost găsite 1.000 de euro și 1.200 de lei. Medicul ar fi susținut că a primit banii pentru a cumpăra medicamente și produse medicale pentru o viitoare intervenție chirurgicală.

Toate cadrele medicale ridicate și duse la audieri sunt cercetate pentru primire de mită. Ancheta arată că mita ar fi fost primită de peste 40 de ori, începând din luna aprilie. În unele cazuri, s-au primit plicuri cu bani, iar în altele, borcane cu miere de albine sau bulion.

Continuarea Perchezițiilor și Confiscarea Probatoriului

Sursele anchetatorilor spun că niciunul dintre cei cinci medici și asistenta medicală nu ar fi condiționat actul medical de primirea mitei. Miercuri seară, ofițerii anticorupție au continuat perchezițiile la locuința medicului prins în flagrant și la locuințele celorlalte cadre medicale cercetate.

Perchezițiile au avut loc și la camera de gardă și ambulatoriul Secției de Chirurgie Oncologică din cadrul Spitalului Municipal Timișoara. În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente și sume de bani. Ofițerii DGA au făcut nouă percheziții în Timișoara, la Spitalul Municipal și la locuințele unor cadre medicale de la această instituție sanitară. Un medic de la Secția de Chirurgie Oncologică a fost ridicat după un flagrant în care a fost găsită suma de 1.000 de euro, bani pe care nu i-a putut justifica. Flagrantul a avut loc după ce medicul a efectuat un examen Papanicolau unei paciente, el fiind specializat în ginecologie oncologică.

Știrile Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.