Recomandări pentru copiii sub 11 ani

Un important operator de telefonie mobilă din Regatul Unit, EE, recomandă ca părinții să nu cumpere smartphone-uri pentru copiii sub 11 ani. Aceasta se regăsește într-un ghid publicat duminică, destinat „protejării copiilor în lumea digitală”, conform AFP.

Statistici privind utilizarea smartphone-urilor

Aproape un sfert dintre copiii cu vârste între 5 și 7 ani din Regatul Unit au un smartphone, potrivit unui studiu al autorității de reglementare a mass-media Ofcom, publicat în aprilie.

Recomandările EE pentru utilizarea smartphone-urilor

EE, o filială a grupului britanic de telecomunicații BT, sugerează că copiii sub 11 ani ar trebui să aibă „dispozitive cu capacitate limitată”. Acestea ar permite doar trimiterea de mesaje și efectuarea apelurilor, fără acces la internet sau rețele sociale.

Tinerii sub 13 ani ar trebui să aibă acces limitat la rețelele sociale. EE recomandă părinților să instaleze controale pentru a monitoriza timpul petrecut pe ecran și utilizarea aplicațiilor, stabilind limite de timp pentru anumite aplicații.

Controale parentale până la 16 ani

EE sugerează activarea controalelor parentale până la vârsta de 16 ani. Aceste controale ar ajuta la gestionarea accesului la site-uri, conținuturi și platforme inadecvate.

Dezbaterea privind reglementarea tehnologiei

Deși EE nu va limita vânzările de smartphone-uri în funcție de vârsta utilizatorilor, compania dorește să ajute părinții să facă cele mai bune alegeri pentru copiii lor, a declarat Mat Sears, directorul de afaceri corporative al EE.

În Regatul Unit, există o dezbatere activă despre cum să se reglementeze accesul copiilor și adolescenților la tehnologie. În mai, deputații din Comisia pentru educație a Camerei Comunelor au propus interzicerea totală a smartphone-urilor pentru tinerii sub 16 ani.

Prim-ministrul Keir Starmer a exclus, însă, o astfel de interdicție în iulie. „Nu cred că este o idee bună,” a spus el, sugerând în schimb implementarea unei „protecții mai bune”.

HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.