Calendarul examenelor naționale școlare de anul viitor

Organizarea examenelor naționale de anul viitor aduce schimbări importante. În premieră, competențele la Bacalaureat vor fi susținute la începutul anului. Candidații vor putea vizualiza lucrările lor după afișarea rezultatelor inițiale și înainte de contestații. Ministerul Educației pregătește examenele naționale pentru anul școlar 2024 – 2025.

Evaluarea națională

Între modificările propuse, se numără susținerea probelor orale ale Bacalaureatului în perioada 27 ianuarie – 7 februarie 2025. Probele scrise pentru Evaluare și Bacalaureat vor fi organizate înainte de sfârșitul lunii iunie. Candidații vor putea vizualiza lucrările lor după afișarea rezultatelor inițiale și înainte de contestații.

Înscrierea la Evaluarea națională se va face între 10 și 13 iunie 2025, înainte de sfârșitul cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a, care se termină pe 13 iunie. Probele scrise vor fi pe 23 iunie (limba și literatura română) și pe 24 iunie (matematică). Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 1 iulie. Contestațiile se pot depune în 2 zile, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie.

Bacalaureatul

Bacalaureatul începe mai devreme, la sfârșitul lunii ianuarie 2025. Evaluarea competențelor lingvistice orale în limba română va fi între 27 și 29 ianuarie. Competențele digitale vor fi evaluate între 3 și 5 februarie. Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă internațională va fi între 5 și 7 ianuarie.

Înscrierea la Bacalaureat – sesiunea de vară 2025 se va face între 2 și 6 iunie. Probele scrise încep pe 10 iunie cu limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) va fi pe 11 iunie. Proba la alegere a profilului se va desfășura pe 12 iunie. Rezultatele preliminare vor fi afișate pe 18 iunie, iar candidații vor putea vizualiza lucrările și depune contestații în zilele următoare.

Bacalaureatul – sesiunea de vară 2025 se va încheia pe 27 iunie, cu afișarea rezultatelor finale. A doua sesiune a Bacalaureatului va începe pe 14 iulie cu înscrierea candidaților. Probele de competențe vor fi între 4 și 8 august, iar probele scrise între 11 și 14 august. Rezultatele preliminare vor fi afișate pe 18 august, iar cele finale pe 26 august.

Ministerul Educației a anunțat și datele pentru simulări: Evaluarea națională va fi simulată pe 17 și 19 martie, iar rezultatele vor fi comunicate pe 31 martie. Simularea Bacalaureatului va avea loc între 24 și 27 martie, cu rezultatele afișate pe 8 aprilie 2025.

Vasluiazi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.