Inițiativele premierului Keir Starmer pentru limitarea accesului la cuțite

Premierul britanic Keir Starmer a promis, pe 9 septembrie, să combată vânzarea online de macete și cuțite. Aceste arme sunt prea ușor accesibile tinerilor și fac zeci de victime anual, potrivit Le Figaro. Noul guvern laburist și-a propus să reducă la jumătate atacurile cu cuțite în următorii zece ani.

Starmer a denunțat accesibilitatea armelor precum macetele și cuțitele inspirate din cultura bandelor. El a subliniat că acestea sunt ușor de achiziționat online sau prin poștă. Starmer, fost procuror general pentru Anglia și Țara Galilor, a declarat că este esențial să se reducă disponibilitatea acestor arme.

Interzicerea cuțitelor în stil „zombie”

Guvernul britanic a anunțat că va interzice macetele și cuțitele în stil „zombie”, arme cu două tăișuri și lame curbate. Interdicția va intra în vigoare pe 24 septembrie 2024. Autoritățile au cerut proprietarilor să le returneze fără repercusiuni până la această dată.

Măsurile urmăresc să „închidă lacunele” din vânzarea online a acestor arme și să înăsprească sancțiunile pentru deținătorii lor. Criminalitatea cu cuțite a crescut cu 80% din 2015, conform Biroului pentru Statistică Națională. Între iulie 2022 și iunie 2023, 250 de persoane au murit în Anglia și Țara Galilor din cauza atacurilor cu cuțite.

O coaliție împotriva cauzelor criminalității cu cuțite

Keir Starmer a lansat o coaliție pentru a aborda cauzele acestei criminalități, alături de actorul Idris Elba. Asociațiile susțin că acest fenomen este legat de sărăcie, lipsa oportunităților și accesul limitat la servicii de sănătate mintală pentru tineri.

Coaliția va include poliția, Ministerul de Interne, asociații specializate, familiile victimelor și servicii pentru tineret. Idris Elba, angajat în combaterea criminalității, a salutat acest pas, sperând că îi va proteja pe tinerii vulnerabili.

Marius Tucă Show

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.