Tânărul român care revoluționează tehnologia pentru persoanele cu dizabilități

Inovația tehnologică a dotLumen

O inovație românească promite să schimbe viața a peste 300 de milioane de persoane cu dizabilități vizuale. dotLumen, start-up-ul fondat de Cornel Amariei, a creat prima tehnologie mondială de conducere autonomă pentru pietoni. Această tehnologie este integrată într-o pereche de ochelari AI. Aceștia sunt destinați să înlocuiască soluțiile tradiționale, cum ar fi câinii-ghid și bastonul alb.

Planurile de lansare și expansiune

dotLumen a atras investiții totale de 10 milioane de euro, inclusiv o rundă recentă de 5 milioane de euro. Compania vizează lansarea primelor produse la sfârșitul anului 2024. Produsul va fi disponibil inițial în Europa, începând cu România. Ulterior, dotLumen intenționează să se extindă pe 27 de piețe internaționale. Start-up-ul își propune să vândă 10.000 de unități până în 2026 și să genereze venituri de 100 de milioane de euro până în 2027.

Planurile de fabricație și distribuție

„Suntem pregătiți pentru fabricație și vom lansa o cantitate mică la sfârșitul acestui an. Apoi, ne vom extinde internațional la începutul anului viitor,” a declarat Cornel Amariei. El a adăugat că primele produse vor fi distribuite în România și apoi pe alte piețe internaționale. „Avem planuri pentru 27 de piețe și știm ordinea intrării pe acestea. Totuși, pot apărea schimbări neașteptate, cum ar fi oportunitățile din Japonia,” a spus Amariei.

Compararea costurilor și impactul tehnologiei

Amarie a explicat că tehnologia dotLumen oferă o soluție mai eficientă decât câinii-ghid. „Anul trecut s-au cheltuit 500 de milioane de euro pentru a antrena doar 2.000 de câini-ghid. Ochelarii noștri, care replică și îmbunătățesc funcționalitatea câinilor-ghid, vor avea un cost de aproximativ 50 de ori mai mic.” El a menționat că detalii despre prețul ochelarilor nu sunt încă disponibile, dar o parte din cost va fi subvenționată de stat sau organizații.

ZF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.