Un sfert dintre școlile vasluiene nu au autorizație de securitate la incendiu

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” Vaslui, 187 din 677 clădiri școlare nu au autorizație de securitate la incendiu. ISU avertizează că deținerea autorizației nu elimină riscul de incendiu. Multe dintre aceste clădiri nu necesită autorizare, fiind construite înainte de 1992. După începerea noului an școlar, structurile Ministerului Afacerilor Interne din Vaslui au prezentat un raport despre securitatea unităților de învățământ.

Situația unităților de învățământ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a raportat că doar 71 din 677 clădiri au autorizație de securitate la incendiu. În schimb, 187 de clădiri sunt neautorizate, deși unele sunt în proces de avizare și modernizare. Clădirile construite înainte de 1992, dacă nu au fost extinse, nu necesită autorizare. Totuși, lipsa autorizării nu garantează siguranța împotriva incendiilor.

Precizări ISU Vaslui

Reprezentanții ISU Vaslui explică faptul că autorizația nu exclude riscul de incendiu. Totodată, lipsa autorizației nu înseamnă automat un risc mai mare dacă sunt respectate măsurile de protecție. Pentru clădirile noi sau reabilitate, ISU a înregistrat 47 de solicitări pentru avize și 20 pentru autorizații de securitate. Până acum, au fost emise 15 avize și 3 autorizații, restul fiind în proces de examinare.

Vaslui Azi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.