Matteo Salvini Riscă Șase Ani de Închisoare pentru Împiedicarea Debarcării Migranților

Un procuror italian a cerut sâmbătă condamnarea liderului Lega, Matteo Salvini, la șase ani de închisoare. Salvini, ministru de Interne în 2019, a fost acuzat că a împiedicat debarcarea a peste 100 de migranți. Acesta este acum vicepremier și ministru al Transporturilor în guvernul Giorgia Meloni.

Salvini a fost acuzat de răpire pentru că a lăsat migranții blocați pe mare, relatează Reuters. Procurorii au dispus sechestrarea navei și evacuarea persoanelor de la bord. Sâmbătă, procurorul a cerut încarcerarea lui Salvini într-o audieră la Palermo.

Un verdict este așteptat până la jumătatea lunii octombrie. O condamnare definitivă ar putea interzice lui Salvini să dețină funcții guvernamentale. Salvini a declarat că „aș face totul din nou” și a susținut că apărarea frontierelor nu este o crimă.

În timpul celor 14 luni ca ministru de Interne, Salvini a oprit mai multe ambarcațiuni să debarce în Italia. El a acuzat organizațiile caritabile că încurajează traficul ilegal de persoane. Partidul Liga al lui Salvini face parte din guvernul de centru-dreapta al lui Meloni.

Meloni a comentat: „Este de necrezut că un ministru al Italiei riscă șase ani de închisoare pentru că și-a apărat frontierele.”

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.