O nouă investiție în industria de armament pe teritoriul României

Hanwha Aerospace, companie aerospațială din Coreea de Sud, va construi o fabrică de vehicule blindate în România. Construcția va începe la începutul anului viitor. Fabrica va sprijini industria de apărare și va face din România un hub regional pentru Hanwha. Peter Bae, vicepreședinte al Hanwha Aerospace Europe, a spus că locația fabricii nu este încă publică.

Fabrica din Australia și planurile pentru România

Pe 23 august, Hanwha Aerospace a deschis o unitate de producție de vehicule blindate în Geelong, Australia. Aceasta este prima fabrică de producție externă a unei companii sud-coreene din domeniul apărării. Fabrica din Australia este similară cu cea planificată pentru România.

Contractul de 1 miliard de dolari și colaborarea cu România

Hanwha Aerospace a semnat un contract de 1 miliard de dolari cu România. Contractul include 54 de obuziere autopropulsate K9 și 36 de vehicule de aprovizionare K10. „Hanwha este pregătită să reproducă acest succes în România”, spune Peter Bae. Fabrica din România va include facilități de producție și mentenanță.

Redback și cooperarea industrială

Hanwha Aerospace va oferi Redback pentru modernizarea IFV a Armatei Române. Redback este un vehicul blindat avansat, cu tehnologii inovatoare. „Redback a demonstrat superioritate în competiția australiană”, spun reprezentanții companiei. Hanwha va stabili o cooperare industrială profundă cu România.

Planuri de dezvoltare și impact economic

Hanwha Aerospace plănuiește să construiască o fabrică cu un centru de excelență în România. Aceasta va integra întreprinderile românești în lanțul de aprovizionare global al Hanwha. Fabrica va sprijini peste 2.000 de locuri de muncă.

Compania și portofoliul său

Hanwha Aerospace a fost fondată în 1977 și oferă vehicule de luptă terestre, obuziere autopropulsate K9 și vehiculul de luptă Redback. Compania produce și muniții ghidate cu precizie și motoare pentru platforme aeriene, spațiale și maritime.

Profit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.