Drogurile sintetice și impactul asupra creierului

Medicul Radu Țincu, șeful Secției de Toxicologie la Spitalul Floreasca, a vorbit despre drogurile sintetice. Acestea devin din ce în ce mai accesibile și periculoase, în special pentru tineri. Prețul scăzut și efectele asupra creierului aflat în dezvoltare fac aceste droguri extrem de riscante.

Oana Stănciulescu a subliniat creșterea consumului de droguri în România. Drogurile devin mai periculoase și accesibile chiar și pentru tinerii cu resurse limitate. Dr. Radu Țincu a explicat că piața drogurilor funcționează pe baza cererii și ofertei. Există droguri pentru persoane cu venituri mari și pentru cei cu resurse reduse. În România, drogurile sintetice sunt foarte populare, fiind ieftine și dăunătoare.

Efectele devastatoare asupra creierului

„Piața drogurilor funcționează pe baza cererii și ofertei”, a spus dr. Țincu. Aceste droguri sintetice sunt extrem de ieftine, o doză costând 7-10 lei. Dr. Țincu a explicat că aceste substanțe suprasolicită sinapsele, producând scurtcircuite la nivelul creierului. Tinerii, a căror creier nu este complet dezvoltat până la 21-24 de ani, sunt cei mai afectați.

Din acest motiv, multe țări, inclusiv SUA, interzic consumul de alcool până la 21 de ani. Aceasta este o măsură de protecție pentru dezvoltarea creierului. Drogurile sintetice, fiind de sinteză chimică, au un impact puternic asupra sistemului nervos central, mai ales asupra creierelor în formare.

„Costă cât un pachet de biscuiți”, a spus Oana Stănciulescu, referindu-se la prețul redus al drogurilor. Dr. Țincu a concluzionat că efectele sunt devastatoare asupra creierelor tinerilor, iar măsurile de prevenție sunt esențiale.

DC News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.