Ungaria se alătură Olandei în cererea de exceptare de la politicile UE privind migrația

Ungaria va solicita excepția de la politicile Uniunii Europene privind migrația. Ministrul ungar al afacerilor europene, János Bóka, a declarat că guvernul maghiar va urma exemplul Olandei. Dacă un amendament la tratat va permite acest lucru, Ungaria va cere modificări. Bóka a subliniat că sunt necesare măsuri drastice pentru a opri migrația ilegală.

Deși Germania a instituit controale la granițe, Ungaria nu a făcut astfel de anunțuri. Bóka a afirmat că Ungaria rămâne „un membru dedicat al spațiului Schengen”. Modificările tratatelor UE sunt complicate și necesită unanimitatea tuturor țărilor membre. Comisia Europeană nu se așteaptă la o schimbare iminentă.

Comisia Europeană recuperează fonduri de la Ungaria din cauza amenzilor

Uniunea Europeană începe procesul de recuperare a sute de milioane de euro de la Ungaria. Guvernul maghiar a refuzat să plătească o amendă pentru încălcarea regulilor de azil. În iunie, instanța supremă a UE a ordonat Ungariei să plătească 200 de milioane de euro. De asemenea, instanța a impus o amendă suplimentară de 1 milion de euro pe zi de non-conformare.

Comisia Europeană a anunțat că va scădea cele 200 de milioane de euro din plățile viitoare către Ungaria. Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Balazs Ujvari, a spus că identificarea deducerilor va dura timp. De asemenea, Comisia a trimis o cerere de plată pentru penalitățile zilnice, de 93 de milioane de euro. Autoritățile maghiare au 45 de zile pentru a efectua plata, a adăugat Ujvari.

Gândul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.