Sinistrații inundațiilor din Grivița și Docăneasa, ajutați material de Episcopia Hușilor

La doar trei zile după apelul public al Protopopiatului Bârlad, Episcopia Hușilor a acționat rapid. Au livrat primul transport de materiale de construcție și obiecte necesare. Primele localități vizate au fost comuna Grivița și satul Docăneasa. Miercuri, 18 septembrie, Părintele Episcop Ignatie a condus echipa de sprijin.

Alături de el au fost părinții consilieri de la Centrul Eparhial, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși și preoți din Protopopiatul Bârlad. Aceștia au oferit ajutor familiilor afectate de inundații.

„Am mers, împreună cu Părintele Episcop Ignatie, la familiile din Grivița și Vinderei. Aceste comunități suferă enorm din cauza inundațiilor. Vom ajunge în toate localitățile afectate, oferind sprijin celor care au cea mai mare nevoie. Peste 200 de familii din 12 localități din județul Vaslui trăiesc acum o dramă cumplită. Casele lor au fost distruse de ape, iar agoniseala de-o viață s-a pierdut. Locuitorii din zona Protopopiatului Bârlad sunt cei mai afectați”, a spus părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi.

„Îi sprijinim cu materiale de construcție, electrocasnice, paturi, canapele și alte obiecte de mobilier. De asemenea, oferim lenjerii de pat, pături, haine, produse de igienă, alimente și ajutoare financiare. Până acum, am oferit ajutoare materiale în valoare de peste 100.000 de lei și numeroase ajutoare financiare directe”, a adăugat Beregoi.

Monitorul de Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.