Episcopia Hușilor sprijină persoanele afectate de inundații din Protopopiatul Bârlad

Miercuri, 18 septembrie 2024, Părintele Episcop Ignatie a vizitat comuna Grivița și satul Docăneasa. A fost însoțit de părinți consilieri, echipa Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși și preoți din Protopopiatul Bârlad. Scopul vizitei a fost să ofere sprijin familiilor afectate de inundații.

„Am mers cu Părintele Episcop Ignatie la familiile din Grivița și Vinderei. Acestea suferă cel mai mult din cauza inundațiilor. Ne propunem să ajungem în toate localitățile afectate în următoarele zile. Vrem să fim alături de cei care au cea mai mare nevoie de ajutor”, a declarat un reprezentant al Episcopiei.

Peste 200 de familii din 12 localități din județul Vaslui sunt afectate. Casele lor au fost distruse, iar agoniseala de o viață s-a pierdut. Cei mai afectați sunt locuitorii din Protopopiatul Bârlad.

Episcopia oferă suport sub formă de materiale de construcție, electrocasnice mari, paturi, canapele și alte obiecte de mobilier. De asemenea, sunt distribuite lenjerii de pat, pături, haine, produse de igienă și alimente. Ajutoarele financiare sunt, de asemenea, parte din sprijinul oferit. Până acum, ajutoarele materiale au depășit 100.000 de lei, conform părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Episcopia Hușilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.