Analiza subiectelor virale din rețelele sociale

Subiectele de interes pentru publicul de ieri pe rețelele sociale au fost în principal politice și sociale. Aceasta reiese din analiza primelor 100 de linkuri de presă viralizate pe Facebook miercuri.

Politica internă a fost dominantă, cu un interes mare față de propunerea legislativă. Aceasta ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la Senat fără a demisiona. Inițiativa a generat reacții, reflectate în surse precum [Stiri pe surse] și [HotNews.ro].

Un alt subiect politic important a fost mesajul europarlamentarilor Diana Șoșoacă și Luis Lazarus. Aceștia au cerut sprijin pentru România în fața inundațiilor, stârnind un engagement semnificativ pe canale precum [zeustv.ro] și [ecopolitic.ro].

Mesajele politicienilor de la AUR, precum Simion sau Lulea, au avut, de asemenea, impact pe Facebook.

Inundațiile au rămas în centrul atenției publicului, cu un accent pe ajutoare pentru sinistrați. Articolele au detaliat intervențiile, inclusiv cele ale Bisericii Ortodoxe Române, care a trimis ajutoare [obiectivbr.ro]. S-a discutat despre capacitatea barajului de la Porțile de Fier de a gestiona viiturile [Adevarul]. O știre inedită a relatat despre un câine erou din Galați, care și-a salvat stăpânul cu deficiențe de auz [redactia.ro].

Educația și sportul

Educația a fost o temă importantă, evidențiată prin interesul pentru calendarul gradelor didactice 2024-2025 [portalinvatamant.ro]. De asemenea, un profesor de fizică de 78 de ani din Suceava a fost rechemat la catedră din lipsă de personal [edupedu.ro].

Sportul a avut un impact considerabil, având în vedere suspendarea unui campion mondial la judo din Serbia. Aceasta a stârnit dezbateri despre libertatea de exprimare și simbolistica religioasă în sport [Stiri pe surse; Adevarul; Buna Ziua Iasi].

TOP 10 ARTICOLE VIRALE

  1. Soșoacă și Lazarus cer Bruxelles-ului activarea Mecanismului european de protecție civilă pentru inundațiile din România [ZEUSTV.RO]
  2. Sportiv din Serbia, campion mondial la judo, suspendat pentru că și-a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice [ȘTIRI PE SURSE]
  3. Diana Soșoacă sparge cenzura în Parlamentul European: discurs despre migrație și ajutoare la inundații [ECOPOLITIC.RO]
  4. Înscriere Grad Didactic II și I: calendarul activităților pentru anul școlar 2024-2025 [PORTAL ÎNVĂȚĂMÂNT]
  5. ALERTĂ: Legea care îi permite lui Klaus Iohannis să ajungă senator a fost depusă în Parlament [ȘTIRI PE SURSE]
  6. Meci uriaș în Polonia: Dinamo învinge pe Wisla! [DINAMO 1948 CLUB]
  7. Iohannis vrea la Senat? Lulea: “O bătaie de joc din partea PSD-PNL” [4MEDIA.INFO]
  8. Dr. Ing. Marius Lulea: “Planul Simion pentru infrastructura feroviară va moderniza transportul feroviar” [4MEDIA.INFO]
  9. Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați [REDACTIA.RO]
  10. Eurodeputații S.O.S România solicită ajutor pentru România în urma inundațiilor [PODTV.RO]

Sinteza a fost realizată cu ajutorul monitorizării echipei NewsVibe România, bazată pe software-uri de monitorizare online. Viralitatea este măsurată prin interacțiunile generate pe Facebook, incluzând likes, comentarii și shares. Observăm că viralitatea nu este întotdeauna direct proporțională cu impactul surselor online. Analiza a fost îmbunătățită cu instrumente de Machine Learning și Artificial Intelligence.

Informat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.