Creșterea producției la Ford Otosan

Uzina Ford Otosan a produs în lunile iulie și august peste 32.800 de mașini. Acesta reprezintă o creștere de 24% comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Pentru prima dată în istorie, Ford Otosan a depășit producția uzinei Dacia de la Mioveni.

În primul semestru, a început producția noului Puma facelift. În plus, uzina a continuat producția utilitarelor Transit și Tourneo Courier. Datele au fost furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) și preluate de Mediafax.

Scăderea producției la Dacia

Dacia a produs 31.100 de mașini în iulie și august, cu 4% mai puțin față de 2023. În august, uzinele din România au intrat în vacanță pentru operațiuni de mentenanță. În această perioadă, utilajele sunt întreținute, motiv pentru care ambele luni sunt luate în calcul.

Activitatea de la Mioveni a fost afectată de închiderea DN7 pe Valea Oltului. Între 8 iulie și 8 august, drumul a fost închis pe timpul zilei, afectând transportul componentelor și mașinilor.

Creșterea totală a producției auto

În primele opt luni ale anului 2024, producția totală din România a atins 356.475 de unități. Aceasta reprezintă o creștere de 8,7% față de aceeași perioadă din anul precedent.

Stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.