Schimbări Semnificative pentru Proprietarii de Terenuri și Case

Românii care au case sau terenuri în proprietate personală se pregătesc pentru schimbări importante. Guvernul anunță că e-Proprietatea va intra în vigoare mai devreme. Această măsură va influența modul în care se calculează impozitul pe proprietăți.

Românii sunt familiarizați cu măsurile recente, cum ar fi e-Factura. Autoritățile discută acum despre e-Proprietatea de câteva luni. Cu toate acestea, rămâne întrebarea: când va fi implementată?

Ministrul Marcel Boloș a abordat efectele e-Proprietății. El a explicat cum va influența impozitarea proprietăților în funcție de valoarea lor de piață.

Proprietarii trebuie să știe că e-Proprietatea nu poate fi evitată. Aceasta este un angajament inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„e-Proprietatea este un angajament în PNRR. Valoarea proprietăților va fi stabilită pe baza valorilor de piață. Standardele notarilor nu vor fi utilizate”, a afirmat ministrul.

Implementarea e-Proprietății și Impactul Asupra Proprietății Personale

Când se va aplica această măsură? Deși mulți anticipau o amânare, data oficială de implementare este 1 ianuarie 2026. Aceasta va avea loc într-un an.

Ministrul a subliniat că se va forma o bază de date națională. Aceasta va conține informații despre valorile de piață ale proprietăților.

Astfel, proprietarii de terenuri sau case trebuie să fie conștienți. Valoarea bunurilor lor și impozitul ar putea fi influențate odată cu introducerea e-Proprietății.

„De unde provine aceste valori? Ministerul va colecta date de la cadastru, notari și autorități locale. La nivelul fiecărei localități, sistemul informatic va furniza valorile de piață ale proprietăților. Este o transformare profundă pentru impozitarea proprietăților”, a explicat el.

News18

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.