„Caracatița” care a cauzat prejudicii de 19 milioane de lei

O mână de „băieți deștepți” ar fi obținut 19 milioane de lei ilegal dintr-o firmă din Brașov. Acuzațiile se referă la perioada 2018 până în prezent. Conducerea firmei este suspectată că a înregistrat achiziții fictive de bunuri și servicii.

Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la aproximativ 4 milioane de lei. Această sumă provine din cheltuieli fictive pentru comercializarea utilajelor forestiere și servicii de marketing.

„Activitatea a avut ca scop descoperirea și ridicarea de obiecte și înscrisuri contabile. Acestea vizează activitatea unei persoane juridice care, în perioada menționată, a înregistrat cheltuieli fictive. Aceste cheltuieli au inclus achiziții de bunuri și servicii precum consultantă și marketing. Aceste practici au cauzat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 4 milioane de lei.”

Conducerea firmei și-ar fi însușit ilegal 19 milioane de lei din patrimoniul societății. Aceasta sumă include plățile aferente achizițiilor fictive și mai multe contracte de sponsorizare. Contractele de sponsorizare au fost încheiate cu o asociație controlată de persoane din anturajul conducerii.

În urma probatoriului, cinci persoane au fost puse sub urmărire penală. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Știri pe surse

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.