Premiile UAP: Daniel Codrescu, coordonatorul picturii Catedralei Naționale, distins pentru arta religioasă

Daniel Codrescu, coordonatorul picturii Catedralei Naționale, a primit un premiu de la Uniunea Artiștilor Plastici. Ceremonia a avut loc miercuri seară în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București. Daniel Codrescu a fost onorat cu Premiul pentru Artă Religioasă și Restaurare. Tatăl său, și el pictor bisericesc, a ridicat distincția în numele său.

„Mulțumesc Uniunii Artiștilor Plastici pentru această onoare și recunoaștere la nivel național”, a scris Codrescu pe rețelele sociale. Marele Premiu al UAP pentru anul 2023 a fost acordat artistei plastice Ana Lupaș. Aceasta este considerată una dintre cei mai importanți artiști din Europa de Est din anii ’60.

Daniel Codrescu, în vârstă de 44 de ani, coordonează lucrările de pictură în mozaic de la Catedrala Națională. Împreună cu echipa sa, a realizat ansambluri iconografice importante în mozaic și frescă în ultimii ani.

Înainte de a deveni pictor, Daniel Codrescu a studiat pentru a deveni restaurator de pictură murală. A obținut atestatul de specialist de la Ministerul Culturii și Cultelor. Totuși, a fost atras mai mult de pictura murală în mozaic și frescă. A absolvit un Master la o prestigioasă școală din Florența.

Daniel Codrescu participă la expoziții și ateliere deschise, ceea ce îi susține afirmarea ca unul dintre cei mai importanți pictori bisericești.

Basilica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.