Alerte meteo pentru România: Ploi abundente și inundații

Meteorologii militari avertizează că, din sâmbătă seară până luni, România va fi afectată de ploi. Un specialist al Armatei a declarat că ciclonul din sudul Europei va aduce cantități semnificative de apă. Bucureștiul va avea parte de ploi abundente în această perioadă.

Administrația Națională pentru Meteorologie (ANM) a anunțat fenomene severe între 28 și 30 septembrie. Premierul Marcel Ciolacu a participat la o conferință de presă, unde au fost discutate măsurile de precauție.

Specialistul militar a subliniat că autoritățile sunt îngrijorate de precipitațiile foarte mari. Unele zone ar putea primi până la 100 de litri pe metru pătrat. Acesta a menționat că, în 20 de ani, nu a observat atâta apă în atmosferă ca acum.

România se află sub atenționări de ploi, vânt și o scădere bruscă a temperaturilor. Cod galben a fost emis pentru zona intracarpatică. Zonele subcarpatice, Sudul și Estul țării se află sub coduri portocalii.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat că debitele Dunării nu reprezintă un pericol. Totuși, se preconizează situații dificile pe cursurile interioare din bazinele hidrografice avertizate. Duminică va fi considerată „cea mai grea zi” pentru inundații.

Elena Mateescu, șefa ANM, a menționat că duminică va intra în vigoare codul portocaliu. În nordul și estul Olteniei, precum și în Muntenia, se așteaptă ploi torențiale. Această perioadă va dura de sâmbătă până luni, cu scăderi de temperatură de până la 20 de grade.

HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.