Misiune de salvare a astronauților blocați pe Stația Spațială Internațională

SpaceX a lansat sâmbătă, 28 septembrie, o misiune de salvare pentru doi astronauți blocați pe Stația Spațială Internațională. Aceștia urmează să fie aduși acasă de echipajul trimis de companie, informează Associated Press. Capsula SpaceX s-a îndreptat spre orbită pentru a-i recupera pe astronauți.

Aceștia sunt piloții de încercare ale căror nave Boeing s-au întors pe Pământ goale, din cauza unor probleme de siguranță. NASA a anunțat că Nick Hague și Alexander Gorbunov au fost însărcinați cu salvarea lui Butch Wilmore și Suni Williams. Aceasta se datorează schimbării echipajelor de la stația spațială, ce are loc aproximativ la fiecare șase luni.

Acest zbor recent a fost lansat cu două locuri goale, rezervate pentru Wilmore și Williams. Misiunea nu se va întoarce până la sfârșitul lunii februarie. Oficialii au declarat că nu este posibil să-i aducă pe cei doi mai devreme, fără a afecta alte misiuni programate.

Cei doi astronauți vor petrece mai mult de opt luni în spațiu. NASA a decis că avionul Starliner al Boeing este prea riscant pentru a-i transporta. Problemele legate de propulsoare și scurgerile de heliu au compromis călătoria spre complexul orbital. Din acest motiv, NASA a eliminat doi astronauți de la misiunea SpaceX, pentru a-i face loc lui Wilmore și Williams.

Williams a fost promovat recent ca și comandant al stației spațiale. Stația va reveni în curând la echipajul normal de șapte persoane. Cu sosirea lui Hague și Gorbunov, patru astronauți din martie vor putea pleca cu propria capsulă SpaceX. Întoarcerea lor acasă a fost amânată cu o lună, din cauza turbulențelor legate de Starliner.

Hague a remarcat că schimbarea este constantă în zborurile spațiale umane. El a spus: „Întotdeauna se schimbă ceva. Poate că de data aceasta a fost mai vizibil pentru public.” Hague a fost numit comandant al misiunii de salvare datorită experienței sale anterioare. În urmă cu șase ani, a gestionat o situație de urgență la lansare, când racheta rusească a cedat.

Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.