Prețurile imobilelor vor exploda

Românii care doresc să cumpere o locuință până la sfârșitul anului 2024 vor plăti mai mult. Datele de la Institutul Național de Statistică (INS) arată o creștere semnificativă. Specialiștii estimează că prețurile locuințelor vor crește cu până la 11%. Această creștere se datorează majorării prețurilor materialelor de construcție.

În vara acestui an, apartamentele noi din București au avut cele mai mari scumpiri. În iulie 2024, prețurile au crescut cu 24% față de iulie 2023. Apartamentele vechi din Brașov au înregistrat o creștere de 23%. De asemenea, apartamentele noi din Sibiu au crescut cu 20%, conform observatornews.ro.

Cele mai scumpe locuințe în „inima Transilvaniei”

Cel mai mare preț pe metrul pătrat se află la apartamentele noi din Cluj Napoca. Aici, prețul ajunge la 2.761 euro pe metrul pătrat. Pe de altă parte, cele mai mici prețuri la locuințe se găsesc în Oradea. O garsonieră costă aproximativ 64.000 de euro. Apartamentele cu două camere ajung la 87.500 de euro. Cele cu trei camere au prețuri medii de 120.000 de euro, notează sursa citată.

Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.