În anul universitar 2024-2025, studenții vor beneficia de reduceri de 90% la călătoria cu trenul. CFR Călători reamintește că studenții de până la 30 de ani au dreptul la facilități. Acestea se aplică pentru transportul feroviar intern, la clasa a 2-a, pe toate categoriile de trenuri.

Studenții care sunt înscriși la instituții acreditate din România și din Academia Română pot beneficia de următoarele reduceri:

  • Bilete de călătorie cu reducere de 90%.
  • Abonamente lunare cu reducere de 90%, cu număr nelimitat de călătorii pe distanțe de până la 300 km.

Studenții care au părinți decedați sau care provin din centre de plasament pot beneficia de gratuitate. Aceștia pot obține bilete și abonamente lunare cu reducere de 100%. Acestea se aplică pentru distanțe de până la 300 km.

Pentru călătoriile la clasa 1 sau cu vagon de dormit/cușetă, studenții trebuie să plătească diferențele tarifare.

Emiterea biletelor și abonamentelor lunare pentru studenți

Reducerea de 90% și gratuitățile se acordă pe baza legitimației de student pentru anul universitar 2023-2024. Aceste facilități sunt valabile pentru călătoriile efectuate până la 30 noiembrie 2024. Excepție fac studenții din anii terminali, care nu beneficiază de facilități începând cu 1 octombrie 2024.

Studenții din anul I pot beneficia de reduceri prin adeverința emisă de unitatea de învățământ. Aceasta este valabilă până la 30 noiembrie 2024.

De la 1 decembrie 2024, reducerile se vor acorda doar pe baza legitimației de student vizate pentru anul universitar 2024-2025.

Noutăți pentru studenții cu reducere de 100%

Aplicația CFR Călători va include, din 1 octombrie 2024, funcționalități pentru studenții beneficiari de gratuitate. Aceștia trebuie să își creeze un cont de utilizator pe site. După autentificare, se vor înregistra ca studenți prin completarea datelor necesare. După confirmare, vor primi un ID de student pe e-mail.

Canalele de vânzare pentru bilete și abonamente

Studenții pot obține bilete și abonamente în baza ID-ului de utilizator. Acesta poate fi obținut de pe site-ul CFR Călători sau de la casele de bilete.

Studenții pot achiziționa bilete gratuite sau cu reducere de 90% astfel:

  • De la casele de bilete din stațiile CFR Călători.
  • În tren, de la personalul de tren, în anumite condiții.
  • De la automatele de bilete CFR Călători.
  • Online de pe site-ul www.cfrcalatori.ro sau prin aplicația mobilă.

Abonamentele lunare pot fi obținute de la casele de bilete, automatele CFR Călători sau prin aplicația mobilă.

Atenționare

Studenții cu gratuitate trebuie să aibă înscrierea „Gratuitate” pe verso legitimației. În cazul în care nu prezintă documentele necesare, vor fi considerați fără bilet și vor plăti tarife suplimentare.

Mai multe informații despre facilitățile pentru studenți sunt disponibile pe site-ul CFR Călători, la secțiunea dedicată reducerilor.

Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.