Firmele olandeze tratează România ca o țară din lumea a treia

Companiile olandeze consideră România un teren propice pentru afaceri dăunătoare mediului. Deși România este membră a Uniunii Europene, multe firme occidentale o tratează ca o țară subdezvoltată. Aceste companii externalizează costurile de mediu în țara noastră. Aceasta explică importul anual a mii de tone de deșeuri pentru reciclare sau depozitare. De asemenea, unele afaceri interzise în Occident se mută în România din cauza reglementărilor mai slabe.

Olanda a decis înainte de pandemie să interzică fermele de animale de blană. Motivele includ poluarea mediului și suferința animalelor. Închiderea acestor ferme urma să aibă loc după o perioadă de tranziție. Totuși, pandemia a accelerat închiderea fermelor olandeze. Au fost și riscuri pentru sănătatea umană, după descoperirea virusului COVID-19 în ferme. Specialiștii au avertizat asupra mutațiilor virusului de la animale la oameni.

Oamenii de afaceri olandezi au căutat țări din est, precum România, pentru a continua activitatea. Aici, problemele de mediu sunt tratate superficial, iar legislația este slab aplicată.

În România există două ferme de nurci deținute de companii olandeze. Există și câteva ferme mai mici de șinșile. Industria blănurilor este în declin în România. Cererea pentru blănuri a scăzut drastic. Multe case de modă renunță la utilizarea blănurilor în colecțiile lor.

Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.