Declarație a Deputatului Raisa Enachi, reprezentant al județului Vaslui

Astăzi, în ședința comună a Parlamentului României, am asistat la o dezbatere crucială privind cererea președintelui Klaus Iohannis de a aproba antrenarea soldaților ucraineni pe teritoriul țării noastre. În calitate de deputat, dar mai ales în calitate de româncă preocupată de soarta țării mele, nu pot să tac în fața ipocriziei flagrante afișate de liderul AUR, George Simion.

Așa cum bine știți, România se află deja sub o presiune uriașă. Am primit cu brațele deschise refugiați ucraineni, le-am oferit sprijin logistic și umanitar, am pus la dispoziția lor resursele noastre limitate. Iar acum, ni se cere să facem și mai mult – să transformăm țara noastră într-un teren de antrenament pentru soldații unei alte națiuni. Întreb, la fel ca mulți dintre voi: De ce tocmai România? De ce nu Belgia, Germania sau Polonia, țări cu capacități mult mai dezvoltate și resurse semnificativ mai mari?

România nu este responsabilă să suporte singură aceste poveri, iar resursele noastre trebuie să fie folosite în primul rând pentru români. Dar ce face AUR, partidul care susține că apără interesele naționale? Se abține de la vot, oferind, de fapt, un sprijin tacit pentru această măsură. Iar George Simion, deși prezent în sală, refuză să își asume o poziție clară. Mai grav, imediat după aceea, urcă la tribună și critică ceea ce el și colegii săi au facilitat prin abținere.

Acest comportament duplicitar este de neacceptat. Cum este posibil ca un partid care se autoproclamă apărător al națiunii să sfideze românii într-un asemenea mod? Această abținere nu este altceva decât o formă de complicitate. În loc să fie sinceri și să-și asume un vot clar, AUR preferă să joace un joc murdar, înșelându-și alegătorii și ascunzându-și adevăratele interese.

În calitate de deputat al României, dar și ca mamă, sunt profund îngrijorată de direcția în care ne îndreptăm. Noi, românii, plătim un preț imens pentru toate aceste decizii. Copiii noștri suferă din cauza lipsei de fonduri pentru educație, sănătate și siguranță. În loc să investim în viitorul lor, ne ocupăm de pregătirea militară a altor state, neglijându-ne propriile nevoi.

Este momentul să punem piciorul în prag și să spunem STOP! România nu trebuie să devină terenul de antrenament al nimănui! Avem datoria să ne protejăm resursele și să investim în viitorul țării noastre, nu în conflicte care nu ne privesc direct. Solidaritatea internațională nu trebuie să vină în detrimentul interesului național.

AUR s-a dovedit, încă o dată, un partid care trădează așteptările românilor. Ne-au promis că vor lupta pentru noi, dar în realitate, se joacă cu viitorul țării. George Simion și colegii săi trebuie să dea socoteală pentru abținerea lor de la vot și pentru ceea ce au negociat în culise. Această ipocrizie nu mai poate fi tolerată!

România are nevoie de lideri curajoși, de decizii ferme și de politici care să pună pe primul loc interesele cetățenilor români. Avem datoria să apărăm viitorul copiilor noștri, să investim în educație, sănătate și siguranță, nu să ne subordonăm intereselor altora. Este timpul să ne trezim și să apărăm România, așa cum merităm cu toții!

Raisa Enachi, deputat de Vaslui

Urmăriți votul în link-ul de mai jos:

Camera Deputaților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.