Serviciul de Ambulanță Vaslui, obligat să plătească daune morale unui medic pentru hărțuire psihologică

Serviciul de Ambulanță Vaslui trebuie să plătească 5.000 de lei medicului Laura Ciubotariu. Aceasta a câștigat procesul după ce a acuzat conducerea de hărțuire psihică. De asemenea, a reclamat nerespectarea drepturilor legale la locul de muncă. Problemele de la Ambulanța Vaslui au fost discutate în presa locală din 2017. Laura Ciubotariu a deschis un proces împotriva instituției, cerând inițial 50.000 de euro daune morale. A invocat „presiuni psihice sistematice”, conform publicației Vremea nouă.

Instanța din Iași a subliniat că „un salariat care cere respectarea drepturilor nu trebuie hărțuit la locul de muncă”. Medicul a acuzat conducerea de ignorarea dreptului său la odihnă. De asemenea, a susținut că a intensificat acțiunile de intimidare din cauza nemulțumirilor legate de programul gărzilor. Laura Ciubotariu făcea naveta între Iași și Vaslui. Programul de muncă nu respecta timpii legali de repaus.

Conducerea Ambulanței a negat acuzațiile

Fosta conducere a Serviciului de Ambulanță Vaslui a negat acuzațiile în instanță. Aceștia susțineau că gărzile nu erau planificate preferențial. Martorii din instituție și un control al ITM Vaslui au confirmat existența tensiunilor la locul de muncă. Judecătorii au dat dreptate medicului Ciubotariu. Aceștia au concluzionat că timpul ei de odihnă nu era respectat, mai ales din cauza navetei.

Hărțuire la locul de muncă

Judecătorii au menționat că „salariatei nu îi este respectat timpul zilnic de repaus”. Naveta reduce semnificativ orele de odihnă. Angajatorul a creat aparența respectării drepturilor, dar medicul a fost pus într-o situație defavorabilă. Instanța a subliniat că Laura Ciubotariu a fost tratată inechitabil. Viața personală a acesteia a fost, de asemenea, afectată.

Medicului i-a fost afectată viața personală

Judecătorii au subliniat că medicul nu se putea bucura de timpul liber. Aceasta a afectat relațiile sale familiale. Noua conducere a Serviciului de Ambulanță a contestat decizia. Cazul a fost trimis la Curtea de Apel Iași pentru judecarea apelului.

Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.