Construcția celui mai înalt zgârie-nori din lume a fost reluată, după 7 ani

Construcția turnului Jeddah din Arabia Saudită a fost reluată după aproape șapte ani de pauză. Acest turn va avea o înălțime de un kilometru și va deveni cel mai înalt zgârie-nori din lume. Lucrările au fost suspendate din cauza unei epurări anticorupție la nivel național, potrivit CNN.

La ceremonia desfășurată miercuri, consorțiul de dezvoltare Jeddah Economic Company (JEC) a anunțat noul termen de finalizare: 2028. Turnul era deja construit în proporție de aproximativ o treime înainte de oprirea lucrărilor în 2017.

Atunci, mai multe figuri importante, inclusiv antreprenori, au fost reținute în cadrul campaniei anti-grațiere a prințului moștenitor Mohammed bin Salman. Această campanie a dus la interogarea a sute de persoane pentru acuzații de corupție.

După arestările inițiale, lucrările au continuat, dar s-au oprit în ianuarie 2018. În acel moment, JEC a declarat că lucrările vor continua. Totuși, au fost oprite timp de câțiva ani. Perturbările cauzate de pandemia Covid-19 au întârziat și mai mult planurile de reluare a lucrărilor.

La ceremonia recentă a fost prezent și prințul saudit Alwaleed bin Talal, un fost reținut. El este președintele Kingdom Holding Company, un finanțator principal al proiectului. Alwaleed a fost eliberat la trei luni după arestare, dar circumstanțele eliberării sale rămân neclare.

Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.