Trupele britanice din Falkland în stare de alertă maximă

Forțele britanice din Falkland au fost plasate în stare de alertă maximă, 24 de ore din 24. Scopul este de a intercepta orice încercare de invazie, după ce Argentina a promis să recucerească insulele. O echipă de forțe speciale ale Marinei Regale a fost trimisă pentru a preveni orice debarcare în teritoriu.

Operațiune secretă în pregătire

O unitate de elită, dotată cu câini de patrulare, a fost pusă în stare de „alertă roșie”. Aceștia se pregătesc pentru o operațiune secretă, în care forțele speciale argentiniene ar putea încerca să debarce în insule. Ultima invazie a avut loc în 1982, iar atunci au murit 255 de soldați britanici.

Avertisment de la Londra

O sursă de rang înalt din Londra a avertizat că ar putea exista o operațiune specială din partea Argentinei. „Acționăm în consecință”, a declarat oficialul.

Apărarea insulelor

Apărarea insulelor include două sisteme antiaeriene „Sabre”, 150 de soldați și patru avioane „Typhoon”. Protecția maritimă este mai fragilă, fiind asigurată doar de o singură navă de patrulare, „HMS Forth”.

Cedarea insulelor Chagos

Alertă maximă a fost instituită după ce Keir Starmer a cedat Insulele Chagos către Mauritius. Decizia a fost considerată „umilitoare” de mulți britanici și a încurajat Argentina. Ministrul de Externe al Argentinei, Diana Mondino, a afirmat că va recuceri „suveranitatea deplină a Insulelor Malvine”, cum sunt numite în spaniolă.

Reacții din partea veteranilor și politicienilor

Simon Weston, veteran din Războiul din Falkland, l-a acuzat pe Starmer de „proastă judecată”. El a subliniat că această cedare a reaprins pretențiile Argentinei. Mark Francois, fost ministru al forțelor armate, a adăugat că decizia „a reaprins falsa pretenție argentiniană”.

Teama că Argentina va umili Regatul Unit

Surse din Londra au declarat că temerea principală nu este o invazie, ci o umilire a Regatului Unit. Argentina ar putea trimite o echipă de forțe speciale pentru a planta steagul argentinian în Falkland. Pentru a preveni acest lucru, a fost trimisă o echipă specială formată din 20 de militari și câini de patrulare.

Reacția Argentinei la cedarea Chagos

Ministrul de Externe al Argentinei a salutat cedarea Insulelor Chagos și a promovat ideea recuceririi Insulelor Malvine. „Acest pas în direcția corectă” a spus ea, susținută de președintele Javier Milei. Daniel Kawczynski a avertizat că Argentina va considera cedarea drept o oportunitate de a acționa asupra pretențiilor sale.

Jurnalul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.