Achiziția blindatelor 4×4 pentru Armata Română

Armata Română va primi autovehicule blindate 4×4 produse de Otokar Defence, parte a grupului Koc. Grupul Koc deține și Ford România. Otokar produce și livrează în România autovehicule tactice blindate 4×4. Aceasta va deveni unul dintre cei mai importanți investitori străini din România.

În cooperare cu firme private românești, Otokar va produce vehiculele în țară. Ministerul Apărării a semnat un contract pentru livrarea a 1.000 de blindate ușoare. Acestea vor fi fabricate de Otokar, cunoscută și pentru autobuzele din București. Valoarea contractului se apropie de 1 miliard de dolari.

Consolidarea capacității de apărare a României

România continuă să investească în domeniul militar pentru a-și întări capacitatea de apărare. Acest lucru este în acord cu strategia națională de apărare aprobată de Parlament. Recent, a fost semnat un contract pentru achiziția a 1.000 de blindate ușoare, majoritatea urmând a fi produse în România.

Ministerul Apărării Naționale a încheiat un contract de 934 de milioane de dolari cu compania turcească. Aceasta va livra 1.059 de blindate ușoare. Primele 278 de vehicule vor fi construite în Turcia, iar restul de 781 în România. Acest parteneriat este esențial în procesul de producție.

Detalii tehnice și dotări

Vehiculul blindat a fost ales pentru că îndeplinește specificațiile tehnice impuse de minister. Alți ofertanți nu au reușit să se conformeze acestor cerințe. Vehiculul a trecut cu succes testele pe teren și evaluările comerciale.

Contractul este pe termen lung și prevede livrarea vehiculelor în diverse configurații. Acestea vor fi echipate cu mitraliere, turele automate, aruncătoare de grenade și lansatoare de rachete. Vor fi disponibile și variante pentru cercetare, distrugere de mine și evacuare medicală.

Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.