Armata Română Cheamă Rezerviștii la Instrucție

Armata Română a anunțat convocarea rezerviștilor pentru exerciții de mobilizare. În perioada 14 – 18 octombrie, în județele Buzău și Ialomița, va avea loc exercițiul de antrenament MOBEX BZ-IL-24.B. Statul Major al Apărării a organizat acest exercițiu pentru evaluarea rezervei.

Exercițiile sunt realizate periodic pentru a evalua nivelul de completare a unităților cu personal și tehnică. De asemenea, se urmărește crearea coeziunii între militarii activi și rezerviști. În 2024, au mai avut loc exerciții de mobilizare în luna aprilie, în județele Brăila și Galați, și în septembrie, în județele Prahova și Dâmbovița.

Exercițiu de Mobilizare în Buzău și Ialomița

Exercițiul va implica și autoritățile locale, instituțiile publice și operatorii economici din Buzău. Aceștia vor participa la pregătirea economiei și teritoriului pentru apărare. De asemenea, cetățenii din rezerva armatei din Buzău și Ialomița vor fi convocați pentru activități specifice de pregătire la unitățile militare.

Un exercițiu similar a avut loc în județul Buzău în 2014 și în județul Ialomița în 2012.

Rezervele Armatei și Planurile pentru Viitor

România dispune de aproximativ 55.000 de rezerviști, care pot fi mobilizați în caz de necesitate. Mulți dintre aceștia au în jur de 50 de ani și nu mai sunt apți pentru luptă. În prezent, există un proiect de lege în Parlament pentru o armată de voluntari. Tinerii vor fi încurajați să urmeze 4 luni de instruire militară, învățând să manevreze arme și să participe la cursuri de orientare, decontaminare și prim ajutor.

Observator News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.