Mesajul Președintelui PNL despre Coaliția cu PSD

Nicolae Ciucă a explicat public de ce a decis să oprească coaliția de guvernare cu PSD.

El a menționat că nu comentează decizia CCR, dar aceasta ridică întrebări mari despre democrația din România.

Pentru prima dată în istorie, o majoritate de cinci judecători, dintre care patru numiți de PSD, a decis că un candidat nu poate concura. Această eliminare a unui adversar politic pe cale legală îl îngrijorează pe Ciucă și pe orice cetățean care vrea să păstreze democrația.

Ciucă subliniază că nu îl preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor. Însă, PSD ar putea duce la abuzuri de putere și comportamente de partid-stat. Dacă astăzi elimină un candidat, mâine pot închide instituții de presă sau pot subordona statul român politic.

Președintele PNL promite că va face tot ce este necesar pentru a împiedica acest scenariu. România nu va cădea în mâinile PSD, iar el își consideră datoria să protejeze democrația.

Coaliția cu PSD se oprește, dar PNL rămâne în Executiv

Liderul PNL a anunțat că guvernarea alături de PSD se oprește aici. Liberalii vor rămâne în Executiv doar pentru a preveni escaladarea abuzurilor.

PSD ar dori să guverneze singur, pentru a reintroduce cota progresivă, subordona justiția și direcționa bugetul către clientela partidului. Nicolae Ciucă promite că acest lucru nu va avea loc.

El afirmă că ar fi iresponsabil să părăsească terenul de luptă și să lase PSD să meargă într-o direcție dăunătoare pentru România.

Sancționarea partidelor extremiste și protejarea democrației

Președintele PNL a abordat și tema sancționării partidelor extremiste, șovine și antisemite. Acesta susține că este necesar să fie limitată influența acestora.

Totodată, el consideră că soluția este convingerea românilor să voteze opțiuni democratice, nu să răspundă extremismului.

Ciucă a subliniat că toată România vrea o țară prosperă și liberă, nu un stat prizonier al PSD sau altor partide. Direcția corectă pentru țară este consolidarea democrației și continuarea parteneriatului NATO și UE.

În încheiere, Nicolae Ciucă a subliniat că mai sunt mai puțin de două luni până la alegerile prezidențiale și parlamentare. În acest timp, românii pot opri evoluțiile dăunătoare pentru viitorul țării.

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.