Cea mai sigură țară din lume

Republica Insulelor Fiji se află în sudul Oceanului Pacific, la est de Australia. Capitala este Suva, iar țara este alcătuită din 332 de insule. Doar o treime dintre acestea sunt locuite. Populația este mică, aproximativ 929.766 de locuitori.

Fiji este situată departe de zonele de conflict. Insulele au păduri tropicale și plaje cu nisip fin și apă turcoaz. Majoritatea insulelor sunt vulcanice și au apărut acum circa 150 de milioane de ani. Activitatea geotermală continuă pe insulele Vanua Levu și Taveuni.

Sistemele geotermale de pe Viti Levu sunt non-vulcanice și au temperaturi scăzute. Primele urme de locuire datează din mileniul II î.Hr., când austronezienii au venit în Fiji. Ulterior, melanezienii au populat insulele, cu influențe polineziene.

Europa a descoperit Fiji în secolul al XVII-lea. În 1874, britanicii au înființat Colonia Fiji, după o perioadă de regat independent. Fiji a fost colonie de coroană până în 1970, când a obținut independența.

Economia Insulelor Fiji

Fiji are o economie dezvoltată în regiunea Pacificului, bazată pe păduri, minerale și pește. Moneda națională este dolarul fijian. Principalele surse de venit sunt turismul, remitențele din străinătate și exportul de apă îmbuteliată și trestie de zahăr.

Viti Levu este cea mai mare insulă, unde se află capitala și majoritatea locuitorilor. Vanua Levu este a doua insulă ca mărime, cunoscută pentru stațiunile de lux și plajele sale. Insulele Yasawas, formate din 20 de insule vulcanice, sunt mai puțin cunoscute. Acestea au devenit celebre în anii 1960, când a fost filmat „The Blue Lagoon”.

Jurnalul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.