Viața și începuturile lui Otto Witte

Otto Witte s-a născut la Hamburg pe 16 octombrie 1872. La vârsta de opt ani, s-a alăturat unui circ din Sankt Pauli. A devenit rapid o atracție, fiind acrobat, dresor de lei, magician și povestitor. Publicul era cucerit de istorisirile sale pline de farmec. Potrivit lui, abilitățile sale l-au făcut lider al unui trib de pigmei sau au încântat fiica regelui Etiopiei.

Ascensiunea lui Otto la tronul Albaniei

În 1913, Witte călătorea prin zonele de conflict din Balcani alături de circ. În acea perioadă, Albania își declarase independența față de Imperiul Otoman și căuta un lider. Deși puterile europene doreau un prinț occidental, albanezii preferau pe Halim Eddine, nepotul sultanului. Asemănarea lui Witte cu Halim a inspirat un plan îndrăzneț. El a falsificat telegrame care anunțau sosirea prințului și le-a trimis liderilor militari din Durazzo.

Încoronarea și scurta domnie a lui Otto I

Witte a debarcat la Durazzo îmbrăcat în uniformă și a fost întâmpinat cu entuziasm. El a cerut imediat mobilizarea armatei pentru a cuceri Belgradul. Soldații l-au proclamat rege al Albaniei. În următoarele cinci zile, Otto Witte a emis amnistii, a distribuit aur și a fost recunoscut ca Otto I. Cu toate acestea, farsa sa nu a durat. Adevărul a ieșit la iveală, iar Witte a fugit în Germania.

Viața lui Otto după domnie

După Primul Război Mondial, Witte a fondat Partidul Artizanilor, Cafegiilor și Circarilor și a candidat la președinția Germaniei. S-a retras din cursă, declarând că vrea să-i ofere o șansă lui Hindenburg. Apogeul vieții sale rămâne scurta domnie ca rege al Albaniei.

Moștenirea neobișnuită a lui Otto Witte

Fascinat de aventura sa, Witte a cerut poliției din Berlin un act de identitate care menționa: „Otto Witte, artist de circ, odinioară Rege al Albaniei”. Refuza să primească scrisori care nu erau adresate „Otto I, ex-Regele Albaniei”. Otto Witte a murit la vârsta de 87 de ani, dar povestea sa trăiește ca una dintre cele mai neobișnuite farse din istorie.

Descoperiri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.