Statul Român se Împrumută din Nou de la Populație

Titluri de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 sau 5 ani, sunt disponibile din 7 octombrie. Dobânzile anuale neimpozabile sunt de 5,85%, 6,60% și 7%. Peste 240.000 de persoane au investit deja mai mult de 12 miliarde lei în acest an.

Detalii despre Investiții

Românii pot investi online între 7 și 31 octombrie 2024, doar dacă sunt înregistrați în SPV. Titlurile pot fi cumpărate și de la unitățile Trezoreriei Statului între 7 octombrie și 1 noiembrie 2024. În mediul urban, prin Poșta Română, investițiile se fac între 7 și 31 octombrie 2024. În mediul rural, perioada este între 7 și 30 octombrie 2024.

Avantajele Investiției

Veniturile obținute din titlurile de stat sunt neimpozabile. Dobânda se plătește anual, conform termenelor din prospectul de emisiune. Titlurile sunt transferabile și pot fi răscumpărate anticipat. Investitorii pot efectua una sau mai multe subscrieri și își pot anula subscrierile pe durata perioadei de subscriere.

Eligibilitate și Utilizare

Persoanele fizice eligibile trebuie să aibă minimum 18 ani. Fondurile strânse vor fi folosite pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice. Prospectul de emisiune este disponibil pe site-ul Poștei Române, la secțiunea „Datorie publică”.

Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.