Cum se pregătește NATO pentru un eventual război cu Rusia

Aliații NATO trebuie să își consolideze capacitățile de apărare. Ei vor crea noi corpuri armate și divizii. Acestea sunt necesare pentru a face față unui conflict cu Rusia. Un raport al Die Welt, bazat pe documente confidențiale ale Ministerului German al Apărării, prezintă aceste cerințe.

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a spus că trebuie să apărăm Alianța transatlantică. El a subliniat că nu există scuze pentru a nu investi mai mulți bani în armament. În 2022, NATO a evaluat Rusia ca cea mai mare amenințare pentru statele sale membre.

În 2023, s-a convenit că NATO trebuie să fie pregătită să apere fiecare centimetru din teritoriul aliat. În primăvara anului 2024, aliații au stabilit „capacitățile minime necesare” pentru acest obiectiv, conform documentelor confidențiale. Aceste cerințe au fost stabilite de generalul american Christopher Cavoli și amiralul francez Pierre Vandier.

Creșterea capacităților militare

Numărul brigăzilor de luptă va crește de la 82 la 131. Fiecare brigadă va avea aproximativ 5.000 de soldați. Corpurile de luptă vor crește de la șase la 15, iar comandamentele de divizie de la 24 la 38.

Vor fi necesare măsuri în domeniul echipamentelor. În special, în apărarea antiaeriană, muniții, arme de precizie și logistică. Numărul unităților de apărare aeriană va crește de la 293 la 1.467, o creștere de 1.174 unități.

Sistemele de apărare includ Patriot, Iris T-SLM și Skyranger. În plus, numărul unităților de elicoptere va crește de la 90 la 104. Documentul va fi distribuit către statele membre ca obiective obligatorii până în octombrie 2025.

Resurse financiare și priorități

Documentul menționează că sunt necesare resurse financiare suplimentare semnificative. Deși planurile ar trebui să fie implementate până în 2031, comandanții Alianței cer achiziții urgente. Se estimează că investițiile vor depăși două procente din PIB-ul statelor membre.

Respingerea planurilor ar pune în pericol credibilitatea Alianței. Ministerul german al Apărării consideră „îndeplinirea obiectivelor NATO” o prioritate națională. Se va acorda atenție nevoii de a reduce decalajul Armatei Germane.

Planuri de evacuare a răniților

NATO se pregătește treptat pentru un război cu Rusia. La sfârșitul lunii septembrie s-a aflat că Alianța pregătește planuri pentru evacuarea în masă a răniților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.