Comisia Europeană acuzată că vrea să răstoarne guvernul ungar

Viktor Orban a declarat că liderii Comisiei Europene vor să răstoarne guvernul suveran al Ungariei. El a menționat că aceștia vor să-l înlocuiască cu un guvern „bruxellit”. Scopul ar fi să forțeze Ungaria să intre în război alături de Ucraina.

Orban a acuzat liderii europeni că acționează împotriva intereselor Ungariei și europenilor. Premierul a făcut aceste afirmații în emisiunea „Bună dimineața, Ungaria!” la postul de radio Kossuth.

Dorința de a răsturna guvernul ungar

Prim-ministrul a susținut că dezbaterea din Parlamentul European a fost ostilă și plină de atacuri. Orban a menționat că socialiștii europeni vor să o vadă pe Klára Dobrev la guvernare. De asemenea, Partidul Popular European susține Partidul Tisza, condus de Péter Magyar.

Conform declarațiilor sale, aceste partide sunt dispuse să îndeplinească cerințele Bruxelles-ului. Aceste cerințe includ participarea Ungariei la războiul din Ucraina și oferirea de arme și bani.

Critici dure la adresa Bruxelles-ului

Orban a criticat dur dorințele Bruxelles-ului de a impune schimbări asupra Ungariei. El a afirmat că se dorește ca Ungaria să sprijine politica de migrație a Uniunii Europene. De asemenea, se cere abrogarea legilor privind protecția familiei și copilului.

Premierul a comparat guvernul „bruxellit” cu Uniunea Sovietică. El a subliniat că Ungaria s-a eliberat de astfel de influențe acum 30 de ani și nu va accepta intervenții externe.

Orban a concluzionat că ceea ce se dorește este impunerea unui guvern delegat din Bruxelles, similar birocrației sovietice.

Știrile Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.