Revolta medicilor după cazul Tătaru

Prorectorul UMFCD, Ștefan Busnatu, a discutat despre cazul Tătaru. El consideră că acesta reprezintă un atac politic împotriva corpului medical. Medicul a afirmat că „să transformi o expresie de recunoștință în infracțiune e o mizerie absolută”.

Cazul medicului Nelu Tătaru, acuzat de DNA de luare de mită, ridică semne de întrebare. Busnatu a scris pe Facebook că acest incident reflectă atacuri programatice asupra medicilor. „E revoltător cum un gest uman ajunge să fie tratat ca o infracțiune”, a spus el. „Nu este vorba despre pretenții financiare, ci despre recunoștință sinceră.”

Medicul a observat o tendință periculoasă. Justiția și presa par să colaboreze pentru a destabiliza corpul medical. Tătaru, fost ministru al sănătății, este acuzat că a primit mită sub formă de ouă, găini și bani. „Gesturile de recunoștință ar trebui să fie apreciate, nu pedepsite”, a subliniat Busnatu.

El și-a amintit un incident din trecut. Când un pacient a încercat să-i ofere bani, a refuzat categoric. Aceasta a dus la tensiuni între ei, iar Busnatu a subliniat nevoia de transparență în sistemul medical. A creat o platformă pentru programarea pacienților, pentru a evita percepția că medicii cer mită.

Busnatu consideră că transformarea recunoștinței în infracțiune este o „mizerie absolută”. El a adăugat că „adevărații vinovați de abuzuri scapă, în timp ce medicii sunt discreditați”. Cazul Tătaru este un exemplu de atacuri politice împotriva corpului medical, fără a lua în considerare efectele asupra societății.

El a exprimat dezamăgire față de situația actuală. „Aștept cu interes să văd cum se va soluționa acest caz”, a spus medicul. El speră ca Tătaru să fie declarat nevinovat. Aceasta este o lovitură nedreaptă pentru cadrele medicale care își fac datoria cu responsabilitate.

Medicul a remarcat că aceste acuzații pot accelera exodul tinerilor talentați din țară. A subliniat importanța sprijinului pacienților și a valorilor morale. „E mai bine să prevenim decât să tratăm”, a concluzionat Busnatu.

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, s-a prezentat la DNA Iași pentru acuzații de luare de mită. El a declarat că este nevinovat. Tătaru ar fi primit, în trei luni, mită între 100 și 500 de lei de la 45 de persoane. Alte 27 de persoane sunt investigate în același dosar pentru dare de mită.

Știri pe Surse

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.