Turcia și Serbia întăresc cooperarea militară

Turcia și Serbia au anunțat vineri o nouă etapă în cooperarea militară. Aceasta a fost declarată cu ocazia vizitei președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, la Belgrad. Erdogan a sugerat că dronele turce ar putea juca un rol central în această colaborare.

Relațiile dintre cele două state sunt într-o „epocă de aur”, a declarat Erdogan. La o conferință de presă, președintele sârbe, Aleksandar Vucic, a salutat întărirea legăturilor Serbiei cu Turcia, o „putere importantă”.

Erdogan a subliniat că axa acestei apropieri constă în „capacitățile turce în ce privește vehicule aeriene fără pilot”. Aceasta declarație a venit după ce a promis Albaniei noi drone „kamikaze” în timpul unei vizite la Tirana.

În februarie, Vucic a prezentat cele mai recente achiziții ale armatei sârbe. Printre acestea se numără drone chinezești și o dronă explozivă de concepție autohtonă. Aceasta urmează să intre în producție până la sfârșitul lui 2024.

În vara lui 2023, Serbia s-a arătat nemulțumită de vânzarea de drone turce Bayraktar către Kosovo. Totuși, relațiile par să se fi îmbunătățit între timp.

Erdogan a subliniat vineri importanța păcii și stabilității în Balcani. El a chemat la abordarea calmă a tensiunilor dintre Serbia și Kosovo.

G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.