BlackRock: Administratorul de Bani cu Active de 11,5 Mii de Miliarde de Dolari

Cel mai mare administrator de bani din lume, BlackRock, a depășit active de 11,5 mii miliarde de dolari. Acest lucru a avut loc în al treilea trimestru al acestui an. În comparație, întreaga piață bancară din România a avut active de 167,8 miliarde de euro. Activele administrate de BlackRock au atins un maxim istoric de 11,5 mii miliarde de dolari, conform Financial Times.

Fluxurile de bani atrase au crescut cu 15%, ajungând la 5,2 miliarde de dolari. Acest rezultat a depășit așteptările analiștilor. Profitul net al grupului a ajuns la 1,63 miliarde de dolari.

Activele gestionate de BlackRock au crescut cu 15% în trimestrul al treilea, atingând 160 miliarde de dolari.

Investitorii sunt încurajați de perspectiva scăderii dobânzilor de către Rezerva Federală. Aceasta i-a determinat să se îndrepte spre fondurile de obligațiuni. În același timp, indicele S&P 500 a urcat cu 5,5% în acest trimestru.

„Strategia noastră este ambițioasă, dar funcționează,” a afirmat Larry Fink vineri.

Acțiunile BlackRock au crescut cu aproape 20% în acest an. Acestea se apropie de recordul de 971 de dolari pe acțiune, atins în noiembrie 2021.

Majoritatea banilor investitorilor au ajuns în fonduri de tip index. Acestea sunt cele mai populare produse ale BlackRock.

ZF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.