Amenzi și Demolări pentru Construcții Ilegale la Curte

Românii care locuiesc la casă trebuie să respecte strict legea construcțiilor. Mulți nu știu că și pentru un gard sau o anexă e necesară autorizație, conform România TV. Nerespectarea acestei reguli poate duce la demolarea construcțiilor realizate fără autorizație.

Certificatul de Urbanism și Pașii pentru Obținerea Autorizației

Primul pas pentru a obține autorizația este solicitarea certificatului de urbanism. Acesta se emite de autoritățile locale sau județene și conține detalii tehnice, economice și legale ale proprietății. După primirea certificatului, trebuie urmați pași specifici pentru tipul de construcție.

Autorizația de construire implică respectarea unor condiții și termene impuse. Cei care nu respectă aceste reguli riscă amendă și demolarea construcției.

Excepții: Gardurile Care Nu Necesită Autorizație

Pentru reparații sau vopsirea gardurilor existente, nu este nevoie de autorizație. Gardurile mobile și cele vii sunt, de asemenea, exceptate de la obținerea unei autorizații. Totuși, trebuie respectate anumite reguli, cum ar fi limita de înălțime de doi metri.

Limitele dreptului de proprietate trebuie respectate atât față de vecini, cât și față de domeniul public. Persoana care efectuează lucrările trebuie să aibă un titlu valid care îi permite modificările.

România Liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.