Un sondaj făcut de Verifiled în perioda 7-9 octombrie, la comanda USR, după intruziune abuzivă şi fără precedent a CCR în alegerile prezidenţiale prin scoaterea Dianei Şoşoacă din cursa pentru Cotroceni relevă un aspect care dă de gândit. Şi anume, sondajul arată că europarlamentarul Diana Șoșoacă, preşedintele Partidului S.O.S. România, conduce în topul politicienilor cu cea mai mare notorietate.

Astfel, arată sondajul, în ceea ce priveşte notorietatea, primul loc revine Dianei Şoşoacă – cu un scor de 99,3%, aceasta fiind urmată de Marcel Ciolacu şi de Mircea Geoană, care sunt la egalitate, cu 94,9%, de George Simion, cu 93%, apoi de Nicolae Ciucă – 90,8% şi Elena Lasconi – 84%.

Aşadar, după patru ani de mandat de senator şi câteva luni de activitate ca europarlamentar, Diana Şoşoacă îl bate pe premierul în funcţie, preşedinte al celui mai mare partid din România (conform ultimelor alegeri), dar şi pe Mircea Geoană, fost secretar general adjunct al NATO, fost ministru de Externe, fost preşedinte PSD şi care a ajuns în turul doi al prezidenţialelor în 2009, aşadar a beneficiat de mediatizare intensă timp de 20 de ani.

Nimeni nu mai măsoară acum intenţia de vot pentru Diana Şoşoacă la prezidenţiale însă, pentru că ar avea o mare surpriză. Dar faptul că până şi un sondaj al USR scoate în evidenţă că Diana Şoşoacă este pe primul loc la notorietatea indică faptul că intenţia de vot pentru liderul S.O.S. România a crescut exponenţial şi că, de fapt, acesta este şi motivul real al acţiunii abuzive a CCR, care a luat o decizie total neconstituţională respingând un candidat pentru delict de opinie, lucru observat de aproape toată clasa politică din România dar şi din străinătate, de societatea civilă românească şi internaţională, precum şi de toţi specialiştii din drept.

Întrebarea nerostită rămâne atunci aceasta: cât avea Diana Șoșoacă în mod real la prezidențiale de vreme ce sistemul s-a temut de ea atât de tare încât a scos-o din competiție? Dacă ar fi avut doar scorul de a intra în turul doi, sistemul ar fi agreat ca liderul S.O.S. România să participe pentru ca, în turul doi, să câștige omul sistemului printr-o largă coaliție anti-naționalistă. Ipoteza cea mai plauzibilă atunci este că Diana Șoșoacă era pe primul loc la prezidențiale, cu șansa de a câștiga din primul tur, iar sistemul nu mai avea ce face. Chiar și dacă, prin intervenții specifice, ar fi oprit-o pe Diana Șoșoacă să câștige din primul tur, simplul fapt că ea se clasa prima la prezidențiale, în fața tuturor foste mari partide, ar fi fost o lovitură atât de dură dată sistemului, caselor de sondaj și manipulărilor televizate încât ar fi dărâmat efectiv întreg eșfodaj pe care se bazează perpetuarea puterii în România în ciuda dorințelor de schimbare manifeste în rândul românilor.

Avem, de fapt, o Diana Şoşoacă de o popularitate nemaivăzută, lucru care s-a văzut şi public cu ocazia pelerinajului de la Sfânta Parascheva, când liderul S.O.S. România a fost înconjurat de mulţimi şi nu s-a mai putut mişca din loc ore întregi, fiind asaltată efectiv de simpatizanţii ei din toată ţara, deşi nimic nu fusese pregătit dinainte. Totul în timp ce politicienii umflaţi de sondaje treceau nebăgaţi în seamă sau chiar riscau admonestările publicului, motiv pentru care s-au şi refugiat în tribuna oficială, izolaţi în spatele gardurilor şi păziţi de jandarmi ca să nu se întâlnească faţă în faţă cu poporul.

La cum arată lucrurile, Diana Şoşoacă este un fenomen popular atât de puternic, iar mişcarea ei a cucerit România la un asemenea nivel încât clasa politică şi păpuşarii ei au considerat că este mai bine să o scoată de tot din cursă, cu tot scandalul care a rezultat de aici, doar ca să nu rişte câştigarea Cotroceniului de către liderul S.O.S. România.

Dar calculele de laborator s-au dovedit greşite pentru că nu au luat în calcul furia populară şi sentimentul nedreptăţii flagrante care i s-a făcut nu doar Dianei Şoşoacă, ci şi votanţilor ei, împiedicaţi efectiv să îşi exprime opţiunea de vot.

Ce se va întâmpla la parlamentare

Până şi opozanţii cei mai acerbi ai Dianei Şoşoacă, precum Cristian Pârvulescum, decanul de la SNSPA, a declarat că România ar putea să arate în 2025 cu totul altfel decât au gândit în 2024 „marii scamatori” care aranjează scena politică.

Politologul a numărat pentru parlamentare ” 32-35% votanţii candidaţilor populişti şi extremişti, luând-o pe Şoşoacă în calcul” şi a observat că mai e nevoie de 15 la sută pentru a face majoritatea.

„Mai sunt 15%. Vom avea, oare, 15% electorat antisistem până la 50%? DA! Putem să avem un electorat antisistem. Lumea se joacă cu focul. Am senzaţia clară că se joacă cu focul. Că nu înţeleg nimic din societatea românească, că nu au o viziune foarte clară asupra a ceea ce se poate întâmpla”, a arătat Cristian Pîrvulescu, semnalizând că la alegerile parlamentare efectul Șoșoacă ar putea duce la o majoritate parlamentară a naționaliștilor.

Încercând să scape de Diana Șoșoacă de la Cotroceni, păpușarii tocmai au potențat partidul S.O.S. România să devină marea lovitură a parlamentarelor din acest an, la doar o săptămână după ce frustrarea celor care nu au putut-o vota pe Diana Șoșoacă pe 24 noiembrie se vor răzbuna pe 1 Decembrie, chiar de ziua națională, la votul pentru parlamentare.

1 COMENTARIU

  1. Ar fi extraordinar pentru alegători și pentru tara daca ,s_ar vota masiv cu SOS, faultând astfel toate planurile urzite de politrucii marilor găști infracționale,pesede ciumații roși și, peneleu trădătorii….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.