Masoneria Românească în Lumina Reflectoarelor: Vizita lui Arturo de Hoyos

Supremul Consiliu al RSAA a organizat un eveniment important pentru masoneria românească la Palatul CEC din București. Evenimentul s-a desfășurat între 18-25 octombrie 2024 și a marcat vizita lui Arturo de Hoyos, figură importantă în masoneria contemporană. Au participat sute de masoni din România și delegații din 24 de țări, subliniind caracterul internațional al întâlnirii.

Ilustrul Frate Arturo de Hoyos, Grand Cross, a impresionat prin vasta sa cunoaștere și pasiune pentru ritualurile masonice. Prezența sa activă la ceremonia din București a fost primită cu mare entuziasm de participanți. El a susținut o conferință de ținută deschisă, parte a Sesiunii Naționale RSAA de la „Odeon”, într-o sală arhiplină.

O delegație a Ordinului DeMolay a adus un plus de dinamism și tinerețe evenimentului. Aceasta a subliniat continuitatea tradiției masonice pentru generațiile viitoare. Vizita a atras atenția a 24 de Supreme Consilii din Europa și America de Sud, unele numind-o „inițiativă extraordinară a Supremului Consiliu din România.”

Delegațiile din 12 Supreme Consilii, reprezentând țări precum Franța, Austria și Israel, au fost prezente fizic. Alte 13 Consilii, inclusiv din Anglia și Germania, au trimis mesaje de apreciere.

Impactul Vizitei asupra Masoneriei Românești

Fratele Arturo de Hoyos a impresionat prin naturalețea și prietenia sa, lăsând o amintire vie în rândul participanților. Cei care l-au studiat prin scrierile sale au simțit această vizită ca pe un vis împlinit. Fratele Hoyos a examinat ritualurile masonice din România și a avut discuții pe marginea acestora. Vizitele sale în Călărași, Brașov și București au consolidat legăturile cu masonii locali.

Supremul Consiliu al RSAA din România a anunțat că, în urma acestei vizite, va semna un contract important. Acest acord cu Supremul Consiliu „Mamă a Lumii” va permite traducerea unor cărți masonice fundamentale în română.

Scurt Istoric al Ritului Scoțian Antic și Acceptat în România

Ritul Scoțian Antic și Acceptat a fost introdus în România în 1881 sub conducerea lui Constantin Moroiu 33. În 1922, Supremul Consiliu românesc primește recunoașterea Consiliului Suprem al Franței, iar în 1925, recunoașterea Jurisdicției Sud din SUA.

Între 1948 și 1989, masoneria română a fost interzisă de regimul comunist, dar Consiliul Suprem al RSAA a continuat activitatea în exil la Paris. În 1993, Consiliul a fost reconsacrat la Washington de Supremul Consiliu Mamă al Lumii.

Astăzi, Ritul Scoțian Antic și Acceptat este condus de Stelian Nistor 33 și este recunoscut pe plan internațional.

Brașov Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.