Longevitate cu fructe: consumul regulat de mere și banane
Studiile arată că bananele sunt la fel de sănătoase ca merele. Ele pot reduce riscul de deces prematur cu până la 30%. Combinarea celor două fructe face ca beneficiile pentru sănătate să fie și mai mari. Cercetările sugerează că mâncatul de mere și banane de trei până la patru ori pe săptămână poate reduce riscul de deces prematur cu aproape 50%.
Merele sunt nu doar delicioase, ci și o sursă excelentă de vitamine. Ele conțin vitaminele A, B1, B2 și C. Un măr de aproximativ 200 de grame poate acoperi aproape o treime din necesarul zilnic de vitamina C. Este recomandat să optați pentru soiuri locale de mere, care au un conținut mai ridicat de vitamina C. Pe lângă vitamine, merele furnizează minerale importante, cum ar fi fierul, magneziul, potasiul și fosforul. Coaja de măr conține multă pectină, o fibră solubilă care ajută la menținerea senzației de sațietate.
Cercetătorii de la Spitalul Yangtze din Jinzhou, China, au realizat un studiu pe 2.200 de persoane cu colesterol ridicat. Studiul a durat 10 ani și a fost publicat în jurnalul Frontiers in Nutrition. Participanții care mâncau mere de trei până la patru ori pe săptămână aveau un risc de deces cu 39% mai mic. Cei care consumau patru mere pe săptămână aveau un risc de deces din cauza bolilor cardiovasculare cu 40% mai mic. Consumul regulat de mere poate contribui la