Scrisoare deschisă către Crin Antonescu – Cine sunt extremiștii?

Extremism sau patriotism?

Cine sunt extremiștii: cei care vor o Românie demnă sau cei care acceptă ordine externe fără negocieri? Recent, în calitate de candidat al coaliției de guvernare, ați folosit des termenul „extremiști”. Ați vizat parlamentarii suveraniști din România. Nu este prima oară când adversarii politici lipesc etichete în loc să aducă argumente. Poate că acum este momentul să clarificăm acest subiect.

Sunt senator S.O.S. România, ales prin vot de români. Am fost deputat și reprezint un partid votat de cetățeni. Vă întreb public: cum definiți „extremismul” și în ce declarație sau acțiune am fost eu sau colegii mei extremiști?

Ce înseamnă să fii extremist?

Este extremism să ceri ca România să negocieze de la egal la egal în relațiile internaționale? Este extremism să soliciți respect pentru Constituție și suveranitatea României? Este extremism să refuzi un „to do list” impus din afară, fără consultarea românilor?

Ați preluat acest termen din convingere sau vi s-a spus să o faceți? Este un atac deliberat sau doar o obligație politică față de partenerii strategici?

Românii s-au săturat de etichete goale și discursuri prefabricate. În loc să demonizați partidele suveraniste, ar fi mai util să explicați de ce coaliția de guvernare acceptă ordine externe fără negocieri echitabile.

O provocare pentru Crin Antonescu

Dacă nu aveți dovezi concrete că suntem „extremiști”, așteptăm să vă retrageți afirmațiile. Sau să le justificați cu fapte clare.

Vă provoc la o dezbatere publică. Ce înseamnă să fii pro-român în România anului 2025? Românii au dreptul să știe dacă sunt reprezentați de patrioți sau de executanți ai altor interese.

Cu respect, dar fără tăcere,
Ninel PEIA, senator suveranist și chestor al Senatului, ales de români, nu numit de Bruxelles.


Știri pe Surse

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.