România, cap de pod al NATO: o țară fitil la un butoi cu pulbere

În timp ce atenția publică europeană este distrată de subiecte sociale, România se află într-un scenariu geopolitic. Se preconizează o posibilă confruntare majoră în care România joacă un rol central. Considerată un punct strategic pentru NATO, țara devine un loc-cheie pentru escaladarea conflictului cu Rusia.

România, cap de pod: NATO se pregătește de o mișcare majoră

România este văzută ca inima tăcută a strategiei NATO. În timp ce opinia publică europeană se concentrează pe teme secundare, adevărul se impune în tăcere pe flancul estic. Realitatea reflectă eșecul diplomației, România fiind folosită ca pion în jocul Occidentului împotriva Rusiei.

„Poarta Focșanilor”, un coridor între Carpați și Marea Neagră, este un punct strategic esențial. Acesta deschide calea din România spre Ucraina și Rusia. Unitatea Geografică 28 a brigăzii franceze de pionieri cartografiază acest teritoriu. Nu pentru biologie, ci pentru planuri operaționale, în eventualitatea unui conflict NATO-Rusia.

O țară fitil la un butoi cu pulbere

Călin Georgescu, fost candidat la președinție, a fost rapid exclus din cursă. El susține că NATO nu dorește o Românie liberă, ci o rampă de lansare pentru un conflict. România are 614 km de frontieră cu Ucraina, mai mult decât orice alt stat NATO. Legătura geopolitică între Marea Neagră și Carpați este crucială.

Cine controlează România, controlează Marea Neagră. Iar cine controlează Marea Neagră, are avantajul strategic asupra Moscovei.

România, o țară la răscruce

Cea mai mare bază NATO din Europa de Est este la Constanța, o zonă cu 2.800 de hectare. Aici, până la 10.000 de soldați NATO vor staționa. În apropierea Odessei și Transnistriei, aceasta devine un nod militar important. De asemenea, scutul antirachetă de la Deveselu poate lansa rachete de croazieră Tomahawk.

Moscova nu va privi pasiv aceste mișcări. Securizarea regiunilor Nikolaev și Odesa cu trupe rusești este un posibil răspuns preventiv. Rusia vrea să neutralizeze „fitilul” NATO pe Marea Neagră. Dacă războiul ar trebui să pornească din România, strategia Rusiei este să facă imposibilă utilizarea acestui teritoriu.

România este folosită ca piesă geopolitică, nu pentru libertate, ci pentru interesele Occidentului. România nu este apărată de NATO, ci instrumentalizată ca avanpost. Oricum, acest joc periculos poate avea consecințe severe.

MariusTuca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.