ANALIZA ETICHETELOR IAURTURILOR DANONE DE CĂTRE DRAGOȘ PĂTRARU
Dragoș Pătraru a aflat din ce sunt făcute iaurturile Danone, analizând atent etichetele acestor produse consumate zilnic. Aceste iaurturi sunt cumpărate frecvent dimineața, între mese sau chiar seara, sub formă de gustare. Jurnalistul a analizat șase tipuri de produse, conform informațiilor publicate de Cancan. El a încărcat pe YouTube un videoclip în care analizează detaliat etichetele iaurturilor cu fructe. Printre cele studiate se află și produsele marca Danone, apreciate de mulți consumatori. Pătraru a îndemnat publicul să consulte și un studiu realizat de APC privind calitatea iaurturilor cu adaosuri. Studiul a fost realizat în cadrul Campaniei Naționale de Informare și Educare „Hrană sănătoasă – o investiție pe termen lung în sănătatea noastră”.

CE CONȚIN IAURTURILE CU FRUCTE POTRIVIT INVESTIGAȚIEI
Într-o ediție a emisiunii „Starea Sănătății”, jurnalistul a discutat despre conținutul iaurturilor cu fructe de pe piață. El a selectat șase produse de pe rafturile magazinelor pentru a le analiza compoziția. Printre acestea s-au regăsit și iaurturile Danone, populare printre români. Dragoș Pătraru a verificat ingredientele unui iaurt de 125 de grame, analizând fiecare componentă prezentă pe etichetă. Rezultatele l-au determinat să atragă atenția asupra conținutului real al acestor produse, sugerând că alegerea alimentelor trebuie făcută informat.