Contracte fictive pentru fonduri europene

În județul Teleorman, administratorul unor firme a recunoscut încheierea a 30 de contracte fictive de ucenicie. Scopul acțiunii a fost obținerea ilegală de fonduri europene, în cadrul unui proiect național. În trei ani, acesta a falsificat peste 1.700 de documente pentru a justifica existența acestor contracte. Prejudiciul total adus bugetului este estimat la 920 de mii de lei. Inculpatul a fost identificat cu inițialele S.R.L., potrivit unui comunicat DNA.

Metoda folosită de inculpat

Acesta a folosit două firme pentru a semna contracte fictive cu 30 de persoane vulnerabile. Persoanele vizate erau șomeri peste 45 de ani, șomeri de lungă durată și părinți unici. Înscrisurile erau falsificate pentru a arăta prezența la muncă și la cursuri. Pentru fiecare persoană, a fost încasată o sumă lunară de 2.250 de lei. Banii proveneau de la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman. Perioada în care s-au comis faptele: ianuarie 2018 – noiembrie 2021.

Pedepse și recuperarea prejudiciului

Inculpatul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Va executa 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. Perioada de supraveghere impusă este de 2 ani. I s-a interzis să candideze pentru funcții publice sau să administreze firme. Este obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. A restituit 726 de mii de lei în timpul urmăririi penale. Pentru diferență, autoritățile au pus sechestru pe mai multe imobile.

Biziday

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.