Produsul lactat care poate reduce riscul de cancer intestinal

Un studiu recent arată că o doză zilnică de 300 mg de calciu poate reduce riscul de cancer intestinal cu 17%. Această cantitate este echivalentă cu cea dintr-o jumătate de litru de lapte. Cercetătorii subliniază că și alte surse de calciu, precum laptele de soia fortificat, au efecte similare.

Dr. Keren Papier, autor al studiului și epidemiolog nutrițional la Universitatea din Oxford, afirmă că dovezile sunt solide. Produsele lactate pot ajuta la prevenirea cancerului colorectal datorită calciului pe care îl conțin.

Efectele calciului din surse lactate și non-lactate

Rezultatele arată că efectul protector al calciului este comparabil între sursele lactate și non-lactate. Calciul este principalul factor responsabil pentru reducerea riscului de cancer intestinal.

Anterior, studiile au sugerat o legătură între consumul de lactate și prevenirea cancerului intestinal, dar dovezile nu erau clare. Acest studiu amplu a analizat datele dietetice a peste 540.000 de femei pe o perioadă de 17 ani. Cercetătorii au evaluat modul în care 97 de alimente, băuturi și nutrienți influențează riscul de cancer intestinal.

Factori care influențează riscul de cancer intestinal

Calciul poate proteja împotriva cancerului intestinal, dar alcoolul și carnea roșie sau procesată cresc acest risc. Cancerul intestinal este al treilea cel mai frecvent cancer la nivel global. Aproape 2 milioane de cazuri și 1 milion de decese sunt raportate anual din cauza acestei boli.

Deși statisticile sunt îngrijorătoare, peste jumătate dintre cazurile de cancer intestinal pot fi prevenite. Schimbările în dietă și stilul de viață joacă un rol esențial în reducerea riscului.


mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.