Escrocherie într-un restaurant de lux din Bari

Un restaurant de lux din Bari a fost scena unei escrocherii ingenioase. Trei persoane – doi bărbați și o femeie – au luat cina acolo. Cina a fost într-un cadru elegant și nota de plată era de 400 de euro. După ce au terminat masa, cei trei au dispărut fără să plătească. Incidentul a avut loc la restaurantul Cortifiano, aflat pe Via Turati. Cei trei au aplicat o metodă de înșelăciune cunoscută ca „tehnica poșetei”. Această metodă este cunoscută de poliția locală și devine tot mai frecventă.

O înșelătorie bine pusă la punct

Conform Il Corriere della Sera, cei trei au comandat pește scump. Au savurat cina fără să dea motive de suspiciune personalului. Apoi, fiecare s-a ridicat pe rând, invocând motive banale. Au pretins că ies la telefon, la baie sau să fumeze o țigară. Personalul nu s-a alarmat, deoarece femeia a lăsat geanta pe masă. Geanta părea un semn că aceasta urma să se întoarcă la masă.

„Tehnica poșetei” – distragerea perfectă

Tactica a fost una bine gândită și eficientă. Geanta a fost folosită pentru a distrage atenția angajaților. Aceasta le-a oferit timp să plece fără să fie observați. Chelnerii și-au dat seama prea târziu ce se întâmplase. Abia după mai mult timp au realizat că nu se mai întorc. În acel moment, personalul a alertat autoritățile.

Escrocheria devine tot mai răspândită

Cazul nu este unul singular în regiune. „Tehnica poșetei” este tot mai des întâlnită în restaurantele din Bari. Metoda presupune lăsarea unui obiect personal pe masă. Cel mai des, obiectul este o geantă aparent uitată. Aceasta creează impresia că cineva se va întoarce. Între timp, întregul grup părăsește discret localul.

Autoritățile investighează cazul

Autoritățile încearcă acum să identifice făptașii. Camerele de supraveghere din zonă pot oferi indicii valoroase. Imaginile video ar putea ajuta la recunoașterea suspecților. Între timp, cazul a provocat indignare printre restauratori. Tot mai mulți patroni se plâng de astfel de metode înșelătoare. Escrocheriile de acest tip devin o problemă serioasă pentru restaurante.

Știri pe Surse

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.