Expoziția „Literatura și Istoria Românilor în Benzi Desenate” la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la o nouă expoziție, intitulată „Literatura și istoria românilor în benzi desenate”, realizată de artistul Mihai I. Grăjdeanu. Aceasta prezintă opere incluse în programa școlară, povești și basme celebre precum „Făt-Frumos din Lacrimă” sau „Câinele și Cățelul”, precum și titluri importante din literatura română ca „Enigma Otiliei” și „O scrisoare pierdută”, toate reimaginate în benzi desenate. Un element inedit al expoziției este o planșă de 4 metri, realizată prin tehnica spațiului continuu, ce ilustrează balada „Miorița”.

Expoziția explorează, de asemenea, istoria poporului român, mitologia dacică și legendele străvechi prin planșe din volumul „Geto-Dacii. Legende și izvoare istorice în benzi desenate” și romanele grafice „BD Historia despre Marea Unire de la 1918 și lupta împotriva comunismului”.

Mihai I. Grăjdeanu: Pionier în Educația prin Benzi Desenate

Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate, a inițiat trei proiecte editoriale importante: „Legendele Dacilor”, „Comics Didactic – literatura română în benzi desenate” și „BD Historia – momente din istoria României în benzi desenate”. El a creat și publicat manuale, romane grafice, reviste și albume de bandă desenată. Grăjdeanu a introdus în România o metodă inovatoare de predare în școli (B.D.A.Ș.) și a dezvoltat conceptul de muzeografie prin benzi desenate. De asemenea, a fondat „Olimpiada de Benzi Desenate” sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Academiei Olimpice, un concurs unic la nivel mondial destinat elevilor, desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Este, de asemenea, fondatorul Centrului de Educație și Formare prin Benzi Desenate – European School of Comics.

O Expoziție pentru Toți Iubitorii de Benzi Desenate

Această expoziție este destinată tuturor iubitorilor de benzi desenate, literatură și istorie, indiferent de vârstă. Lucrările expuse dezvăluie etapele realizării unei pagini de bandă desenată, combinând tehnica clasică cu tehnologia digitală. Personajele și poveștile clasice prind viață pe paginile colorate ale benzilor desenate, oferind o experiență interactivă și distractivă, mai ales pentru elevi.

Evenimentul de Lansare

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 iunie 2024, la ora 11:00, la sediul central al muzeului din str. Vasile Pârvan, nr. 1. Accesul este gratuit. La lansare vor fi prezenți Mihai I. Grăjdeanu, autorul lucrărilor, și Mădălina Corina Diaconu, secretar general al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și reporter la Radio România Cultural. Activitatea va fi coordonată de bibliotecara Valentina Mureșan de la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad.

De asemenea, publicul va avea posibilitatea de a achiziționa volume semnate de artist, inclusiv „Comics Didactic. Literatura română în benzi desenate”, „BD Historia, benzi desenate istorice”, seria de romane grafice „Momente din Istorie” vol I, II și III, „Super eroii din istoria fotbalului românesc în benzi desenate” și „Geto-Dacii, Legende și izvoare istorice în benzi desenate”.

Vă așteptăm cu drag!

Aceste informații au fost furnizate de către: https://vasluiazi.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.