Motivele deciziei președintelui Ucrainei. Un preot român din Ucraina a intentat un proces împotriva președintelui Zelenski după ce cetățenia ucraineană a fost suspendată pentru 13 preoți, conform presei ucrainene. Aceștia sunt suspectați de legături cu forțele ruse și de propagandă rusă.

Serviciile secrete din Ucraina au efectuat percheziții în diverse parohii pentru a găsi dovezi care să confirme legăturile acestor preoți cu Rusia sau cetățenia rusă a acestora.

Presa ucraineană relatează că Mitropolitul Meletie al Cernăuților și Bucovinei este cel care îl acționează în judecată pe Zelenski, cerând anularea ordinului prezidențial prin care i-a fost revocată cetățenia, ordin intrat în vigoare la sfârșitul anului trecut. Pe teritoriul Ucrainei se află aproximativ 500.000 de români.

Informația privind retragerea cetățeniei a fost deja transmisă Serviciului de Stat de Migrație, iar preoții ar putea fi deportați din Ucraina.

Printre persoanele cărora le-a fost retrasă cetățenia ucraineană se numără mitropoliți, vicari, arhiepiscopi, episcopi și protoierei ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care s-a desprins canonic de Moscova după invadarea Ucrainei de către Rusia, potrivit Antena3.ro.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.gandul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.