Scriitorul Spiridon Vangheli, cunoscut drept „tatăl” lui Guguță, a încetat din viață la vârsta de 92 de ani. În activitatea sa de peste jumătate de secol, Vangheli a publicat o serie de volume, care au fost traduse în peste 40 de limbi și au înregistrat tiraje de peste zece milioane de exemplare.

SPIRIDON VANGHELI, scriitor: „Nu pot să nu te inspire copiii aceștia. Ei poartă toate nădejdile noastre în suflet. În numele lor noi muncim. Eu vă mulțumesc, fiindcă v-ați adunat în jurul meu. Eu știu toată șmecheria, v-ați adunat în jurul lui Guguță. Vangheli de-acuma se duce, pe ultimul drum, dar Guguță rămâne cu dumneavoastră.”

Numeroși oficiali și colegi de breaslă au publicat mesaje de condoleanțe.

Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuți, județul Bălți, actualmente raionul Râșcani. A fost prozator, poet, traducător și editor. Spiridon Vangheli este autorul celebrei cărți pentru copii „Isprăvile lui Guguță”. De-a lungul carierei sale, Vangheli a publicat volume precum „Băieţelul din coliba albastră”, „Isprăvile lui Guguţă” și „Columb în Australia”. Povestirile „Isprăvile lui Guguță” și „Steaua lui Ciuboțel” au fost traduse în peste 40 de limbi, inclusiv arabă și hindi, și au avut tiraje de peste zece milioane de exemplare. Spiridon Vangheli este și unul dintre coautorii, alături de Grigore Vieru, ai celebrului „Abecedar”, publicat în 1970 și reeditat în grafie latină în 1990.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.jurnaltv.md/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.